fredag 29 augusti 2014

Kräftdressyren

Förra helgen red vi Uppsala Dressyrsällskaps årliga "Kräftdressyr" som sträcker sig lördag-söndag. Vi var från början anmälda till MsvB:4 på lördagen och MsvB:5 på söndagen, men i och med vår ofrivilliga vila av såret+svullnaden så kändes det väldigt saftigt att starta 5:an med så lite träning.... Jag bytte därför söndagens klass till MsvC:2 istället.

Jag kan även tillägga att min och Inas otursförföljelse fortsätter då mina ryggproblem börjat komma tillbaka vilket gör mig väldigt begränsad, samt att Ina självklart lyckas slänga av sin framsko kvällen innan lördagen. Jag fick lösa det med att på lördagmorgonen söka fram tappskon i hagen och slå fast den själv. Jag fick i 3 söm... Men den satt!

MsvB:4, lördag-

Regnet VRÄKTE ner..... Jag och Ina utrustade oss med ridregntäcke, regnjacka och regnbyxor på framridningen. Jag fick korta ner framridningstiden eftersom Ina bara blir trött av att jobba i regn. Då är det bättre med en effektiv framridning och sedan ha en alert häst på banan. Och alert, det fick jag! Hon hade så mycket energi på banan, haha. Men det var bra energi, sådan som jag jobbat för hela tiden för att få fram. Ina kan ju väldigt lätt spänna sig på banan vilket får konsekvenser som att hon går emot mig, tappar rätt bjudning och börjar "hacka" i skolor och andra travdelar. Men nu var hon med mig hela tiden och jobbade på jättebra hela tiden, framsteg! Eftersom den här (positiva) energin är helt ny för mig så har jag ännu inte riktigt alla pusselbitar på plats, vilket resulterade i ett par mindre missar. Men jag var vädigt nöjd med Inas nya typ av energi och även med flera olika programdelar. Bland annat så satte vi ALLA bytena rena! Det är första gången i MsvB:4 det!
Tyvärr tycker jag (och flera andra som jag pratat med) att domaren var lite snål på flera av de programdelar som vi faktiskt gjorde riktigt bra. Som t.ex. sista långa ökade traven direkt efter galoppökningen, den gjorde hon verkligen PERFEKT! Var nog den bästa travöknig vi fått till på tävling någon gång. Jag tänkte i huvudet när vi kom fram till väggen att "det där blir minst en 8:a!", så det var lite snopet att bara få 6,5p på den... Men som jag sagt förr, detta är en bedömningssport och domaren satte de poäng hon tyckte. Men som slutkläm så trots att vi hade lite småmissar här och där så red vi ändå på 60%, vilket är godkänt för oss just nu :) Tänk vad bra det blir sedan när jag lyckas få ihop hela pusslet med den nya fina bjudningen!MsvC:2, söndag:

Idag var det finväder istället för regn och rusk. Blev lite trevligare framridning och allmän hantering då. Jag kunde rida fram normallänge och Ina kändes fin även denna dag. Hon hade taggat ned sig något nu jämfört med igår, men hon var fortfarande på G och väldigt fin!
Inne på banan tittade hon till väldigt mycket upp på läktaren och var tyvärr mer spänd denna dag än lördagen på grund av det... Anledningen tror jag var att det var många som satt med stora och färgglada filtar på läktaren och det tyckte min lilla häst var väldigt spännande ;) Jag lyckades dock få henne att genomföra skolorna längs med sargen relativt avslappnade, ökningarna mot hörnet osv och vi hade bara ett litet missförstånd i en igångsättning som "miss", tills dess att vi kom till andra galopp-serpentinen. Det är ganska tajta bågar man gör, och i förvänd, så när vi gjorde den andra bågen i förvänd vänster, då lade Ina in handbromsen och totalt tvärnitade mitt framför sargen, stel som ett järnspett. Jag blev rätt förvånad, men lyckades trycka igång henne fort, dock till fel galopp då det skulle bli förvänd. Jag tänkte att jag måste hinna få rätt galopp innan enkla bytet så vi inte får 0p på det! Jag lyckades dock fatta vänsterförvänd i precis rätt tid så att jag hann göra det enkla bytet, puh. Men det blev en 3:a på själva bågen vilket kostade.... Men tack vare ett jättebra utfört program i övrigt och fina poäng så fick vi ihop 65% vilket räckte till placering, en 7:e-plats!


Det var en rolig helg med mycket bra känsla! Det märks att Ina nu börjat utvecklas i hur hon rör sig även på banan, så avslappnat och rörligt. Nu fortsätter vi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar