lördag 18 oktober 2014

Division 1, final

Nu har vi ridit finalen i Division 1! Tyvärr blev Jenniemys häst Donnalee halt dagarna innan finalen, och vi var redan innan bara 3 stycken, så det blev inte någon riktig lagstart med bara två ekipage i laget. Men för oss spelade det inte jättestor roll eftersom vi detta år ändå inte ligger i toppstriden i Division 1. Nästa år däremot satsar vi UPK:are på att komma tillbaka mångar erfarenheter rikare och med högre standard% som grund! Då får konkurrenterna passa sig ;D!

Finalen gick i FEI:s Lagtävlansprogram (MsvB) vilket var ett program jag aldrig tidigare ridit. Det var väldigt klurigt att lära in då travdelen var lite annorlunda uppdelad med många avbrott. Jag tyckte ändå att jag hade koll på programmet, men när jag fattat galoppen direkt efter travökningen (som gjorde att man inte hann tänka igenom galopprogrammet som vid skrittfattning) så märkte jag att jag inte hade en blekaste aning om vart jag skulle... Detta var en total blackout och jag ha aldrig tidigare glömt programmet så här grovt. Jag gjorde helt enkelt halt och tittade mot domaren så att jag skulle kunna få hjälp att få tillbaka minnet ;) När jag väl fick höra vart jag skulle vända så kom hela galopprogrammet tillbaka in i huvudet och vi genomförde resten utan minnesluckor haha. Ina skötte sig bra genom större delen av programmet som var mycket innehållsrikt. Det var ungefär som en MsvB:5a fast utan serien. Jag visste dock inte om vi för dagen uppfattades som spända eller om det såg trevligt och taktmässigt ut, så jag blev sååå glad över att se poängen! Några missar som vanligt med två byten som blev orena pga spänning (vi ska som sagt fixa bytena i vinter), men i övrigt bara småsaker då vi fick jättemycket superfina poäng! 7:or på travökningarna, 7:or och till och med en 8:a på skolorna, 7:a på första bytet, 6 och 7,5 på skrittpiruetterna. Detta bådar gott när vi får till bytena även när Ina är lite spänd! Så himla roligt att få dessa poäng och de fina kommentarerna från domaren! Vi har inte legat på favoritsidan hos domarna överlag under hösten, så detta var en skön boost att få. Slutsumman blev, trots min felridning och två orena byten bl.a., 60,8% i detta svåra program och det var jag väldigt nöjd med!!

Så en mycket nöjd Ina, och jätteglad ryttare + groom Kristina, som är Inas nya medryttare, efter dagens prestation i soliga (!!) Sigtuna. Tänk vad några 7:or och 7,5:or i protokollet kan göra ens dag ;)

Här kommer några bilder från framridningen:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar