fredag 25 april 2014

Kvällstävling i Enköping

Igår åkte Ina och jag till Enköpings ridklubb och startade en MsvC:1. Ina kändes ganska fin på framridningen men hon var väldigt "bytesglad" då hon hela tiden i den förvända galoppen tyckte; "jamen nu kan vi byta, nähä... Men nuu då? Nuuuu då??" Så det tog ett tag innan hon förstod att det var förvänd som gällde... Men det är ju bra att hon gillar att byta, gott tecken!Inne på banan blev inte domarkortsidan någon favorit då det fanns en fläkt och en dörr där samt att underlaget störtdök nedåt och hon blev ganska skeptisk redan från början. Normalt när Ina spänner sig brukar hon trycka på lite för mycket för att fly från det läskiga, men jag tror värmen gjorde henne lite matt, för hon "dog" istället... Bjudningen sa bye bye! Så jag fick helt enkelt trycka fram varje litet steg i henne för att komma framåt. Detta påverkade travprogrammet mest, men hon genomförde det utan hack eller taktmissar och gjorde det hon skulle helt enkelt. Några 5,5or men mest 6or och 7a på ryggningen igen, yes! Galoppen fick lite bättre flyt eftersom den kan rulla på på ett annat sätt men jag fick ändå fortsätta jobba hårt för att få fram henne, speciellt i förvända. Men det såg tydligen bättre ut än vad det kändes för vi fick nästan bara 7or genom hela galopprogrammet!! Och REVANCH från i måndags på enkla bytena, 7a även där :)! Så galoppens poäng fixade till siffrorna så att vi ändå fick 63,5%, mycket nöjd med den procenten med tanke på hur det kändes!

Vi låg på hög placering från början, men klassen var lång och det skulle dröja 5,5 timme innan sista ryttaren ridit.... Jag hade förberett mig dock och tagit med hopptränset, så jag bytte till det och så gick vi och betade gräs i en timme, nöjd häst!! ❤Det var skönt att solen var framme alla timmar när vi väntade, det gjorde det enklare. När det var 3 kvar så kunde två ekipage slå oss utan att vi skulle åka ur placering, men inte tre. De två första slog oss.... Skulle vi ha väntat på tävlingen i 5 timmar helt i onödan?? Det var bara att klä på sig stövlar, kavaj och hjälm och gå till läktaren och vänta på sista resultatet. Kändes som att vi absolut skulle ryka :( Satt och uppdaterade Equipe hela tiden och poff! Vi låg kvar på placering, yes!!!

Så en fin 8:e-plats i ett stort startfält och vi slog massvis med fina ekipage vilket var jättekul, särskilt med tanke på att det vi gjorde var mycket sämre mot vad vi kan egentligen :) Åter igen; en bra lägstanivå!


Till sist fick vi alltså rulla hem från Enköping och var hemma i stallet 21:10. Mycket nöjd häst att få komma hem till boxen och kompisarna :) Bästa fina Ina ❤❤❤

1 kommentar:

  1. Hej!

    Lite udda fråga här, men jag har googlat loss på ett rundsytt böjt, svart pannband och så kom jag in på din blogg och detta inlägg: http://moteliten.blogspot.se/2012/12/hemligheten-fran-holland.html

    Såg då att du hade köpt ett kandar och bytt ut pannbandet, så min fråga är kort och gott om du har kvar pannbandet och om det är till salu? Vet inte hur det sitter men på bilden ser det ju i alla fall lite svängt ut :)

    Min mail: lindberg.annika@hotmail.com

    SvaraRadera