söndag 14 april 2013

Filmer från dagens tävling

Sammanfattar dagen med; Fantastisk häst!

Idag var första gången Ina var kontaktbar på tävlingsbanan när hon var brunstig. En riktig seger alltså! Jag red till och från Jälla fyra gånger (20 minuter per vända) så hon blev ju verkligen fram- och avskrittad. Hon fick t.o.m. gå ut i hagen hemma mellan klasserna i cirka 2 timmar vilket var mycket skönt för henne. Det fantastiska soliga vädret gjorde att det bara var mysigt att skritta dit och hem.


LA:4- Hon var fruktansvärt överenergisk på framridningen. Kontaktbar på banan, men SPÄND! Det märktes mest av i galoppen där vi missade i första förvända. Men ändå mycket nöjd och fantastisk ny "lägstanivå" för oss i LA; 63% =D Stora pluset blev båda travökningarna där vi fick 8:or!



MsvC:1- Kändes helt fantastiskt, både på framridning och tävlingsbana! Härlig känsla av att inte sitta på en särskilt spänd häst. Få missar, högeröppnan gick inte alls idag då hon skyggade lite mot läktaren och enkla bytena blev sådär. I övrigt kändes hon så fin och inga stora missar. I andra förvända tyckte Ina att det vore kul med en till diagonalökning och tryckte på för kung och fosterland haha... Hade jag försökt ta ihop henne då hade hon bytt galopp på en halv sekund, så det var bara att försöka göra det bästa av situationen, alltså dämpa och ställa samt överrida förvändhjälpen och hon höll förvända trots det höga tempot! Tyvärr var inte jag och domaren överens om poängen, 59%, då det kändes som att vi borde fått högre. Men de "små" sakerna valde hon att förstora upp och drog ner mycket poäng på många punkter tyvärr. Men, det var inte jag som dömde, jag red, och känslan från sadeln var superhäftig! Även i denna klass gjorde hon två superbra och taktmässiga travökningar vilket gav två 7:or. Nu är det bara att bygga på den prestation vi genomförde idag så kommer det bli riktigt bra :)


Vi får inte glömma heller att det idag var Inas andra tävling efter olyckan. Och idag är även årsdagen av olyckan. Så vi kan summera att 14 april 2013 blev mycket bättre än 14 april 2012 :)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar