torsdag 18 april 2013

Tävling Segersta

I eftermiddag åkte vi till Segersta för att starta en regional MsvC:2. Bästa Elin var med och groomade och vi hade en riktig rolig eftermiddag trots ösregnet...

Detta var ju Inas tredje tävling efter comebacken och jag försöker att inte stressa fram några "fantastiska resultat" utan låter henne komma tillbaka i livet som tävlingshäst i lugn och ro för att ge henne en bra känsla. Hittills har hon fått mycket högt betyg varje tävling :)

Jag fick flexa på jobbet och slutade klockan 11 efter att jobbat fem timmar. Klockan 12.30 rullade jag, Elin och Ina från stallplanen i ösregn. Vi kom fram till Segersta i god tid och det var en fantastisk fin anläggning! Tänk att upplevelsen av tävlingen blir så annorlunda när anläggningen är så fin! Dock lite dåligt skyltat... eller förresten, inte skyltat alls, så jag och Elin snurrade runt några varv innan vi hittade "lönningången" till ridhuset och sekretariatet ;)

Framridningen blev i ÖSREGN med stort "Ö"! Ina ville helst ställa sig med rumpan mot regnet, men trots vädret så jobbade hon på riktigt bra! Vi red fram i cirka 30 minuter vilket var lagom i det vädret. In i ridhuset som två dränkta hundar haha.... Ridhuset var ljust och fint! Domaren satt ganska lågt ner på en soffa med en massa grejer runt omkring. Ina var lite skeptisk och småspänd vid den delen, men till min stora glädje tog hon sig förbi kortsidan varje gång på ett bra sätt utan att sprätta till eller spänna till för mycket!

MsvC:2 är mycket roligare än 1:an att rida! Man får så mycket bättre flyt och delarna är roligare. Vi genomförde hela programmet utan några stora missar! Bara smågrejer här och där. Men många saker hade vi lyckats förbättra från förra starten; till exempel skolorna. De två tidigare tävlingarna har hon inte riktigt kunnat komma till arbete i skolorna utan spänt sig och allt blev pannkaka. Idag stod hon INTE emot utan jobbade på bra i alla fyra skolorna, så duktig! De var långt ifrån perfekta, men såå mycket bättre! Bakdelsvändningarna, skritten, fattningen och galopprogrammet kändes också generellt bättre än sist. Enda missen blev väl i vänsterförvända bågen där hon har börjat tränga inåt och jag hann såklart inte få bort det på framridningen...
Jag var så otroligt stolt över Ina när vi var klara! Trots brunst, ösregn på framridningen och läskigt domarbord så skötte hon sig underbart bra, hon hade utvecklats sedan förra helgen och hon var väldigt avslappnad :)

Tyvärr klarade vi inte kvalgränsen denna gång, men vi red ihop 60,4%. Det kändes som lite lågt kanske, men när Elin och jag satt på läktaren efteråt och kollade på resten av tävlingen så förstod vi att domaren var väldigt hård och låg lågt i poängutdelning. Endast 6 ekipage kom över 60% och ansågs som godkända! Vi låg på placering ända till slutet och slutade på plats nummer 6, andra utanför placering. Jag fick även höra av andra att denna domare kunde vara ganska hård och lite snål i poängen, så förmodligen var vår 60%are ett riktigt bra resultat!! Här är hela resultatlistan :)

Oavsett så är jag så oerhört stolt och lycklig över att Ina har börjat slappna av så mycket mer på banan och att hon utvecklas för varje tävling vi rider! Snart har vi tagit det där andra kvalet :) Ina var för övrigt en ängel i hanteringen idag, så lugn och samlad under resan, i transporten och på Segersta. Guldstjärna till hästen med andra ord!

Film kommer till helgen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar