torsdag 6 mars 2014

Trampträning med energisk häst!

Igår var det Evelina-träning, äntligen! Förra gången för två veckor sedan höll ju Ina på att komma tillbaka från sin sulömhet så vi missade ju den träningen....

Detta pass var Ina PIGG som en mört! Hon öste på utav bara 17! Tror det var brunsthormon-pigghet faktiskt då hon fokuserade på väldigt fel saker. Bland annat så började hon dryga sig varje gång vi passerade Evelina som satt insvept i vårt gröna täcke, det täcket som alltid hänger på sargkanten då vi tränar..... Till slut blev jag förbannad på Ina då hon verkligen inte fokuserade för 5 öre utan var i sin egna värld, återigen, stohormoner.... Men Evelina och jag bytte då taktik och tänkte då att hon skulle få ta vara på den där extrema överskottsenergin till jobbigt arbete istället, så vi började samla ihop traven på fyrkantspåret ner i passage- och piafftakt istället.

Det blev ett jättebra pass verkligen, för efter några minuter blev Ina så fokuserad på det jobbiga arbetet att hon heelt glömde bort att dryga sig :) Hon lade även in många riktigt ordentliga frustningar som tydde på att hon tyckte det var ruskigt jobbigt och att jag kom åt henne ordentligt.
Vi kämpade på med travtakten, samlade och längde ut lite igen och hon fick en jättefin takt generellt i traven av detta arbete! Vi lade in några diagonalökningar också där hon verkligen kom upp i jättefin "uppförsbacke" första halvan av sträckan, så ett stärkande och bra arbete med andra ord!

Tyckte Ina borde sett tröttare ut efter träningspassett....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar