onsdag 15 juni 2011

MsvC.2 -film

Sådärja, nu är filmen äntligen klar :)

Poängen är ditsatta med, fast det betyder inte att jag håller med om att det alltid är rätt poäng haha ;)


3 kommentarer:

  1. En 6a på första enkla bytet - 12 poäng till! Det hade gjort massa procent:)
    Vem va det som dämde?

    SvaraRadera
  2. Är lite förvånad över att du inte märkt att hon är så oren. Inga frambensrörelser alls och väldigt trippig. Du borde kolla igenom henne ordentligt. Hon är definitivt inte fräsch. Vill absolut inte vara elak på ngt sätt, tänker mest på hästen.

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym som inte vågar skriva sitt namn.

    Ina är så fräsch som en häst kan bli.
    Alla hästar har sina egna sätt att komma undan arbete och visa att de tycker något är jobbigt.

    Det Ina gör för att försöka komma undan och visa att något är jobbigt är att trycka ihop sig själv och tappa takten helt, framförallt i traven. Detta för att hon tycker det blir för jobbigt då hon själv samlar sig för mycket (även utan att jag ber om så mycket samling) och för att hon samtidigt alltid har extra mycket tryck från bak på tävlingsbanan då hon lätt blir spänd och gärna vill springa ifrån det läskiga.
    Trots att många inte tror det så är Ina en jättesvår häst att rida och matcha, framförallt på tävling, då hon är en DAM ut i tåspetsarna.
    Så när vi hamnar i ett sånt moment att hon tappar takten eftersom hon inte orkar hålla ihop sitt baktryck ser det lätt ut som att hon "hackar" och blir då lätt trippig som du själv beskriver. I det läget försöker jag alltid få henne att slappna av igen i hela kroppen. När hon märker att jag faktiskt inte kräver sådan samling och jobbighet som hon först trodde så slappnar hon åter av igen och får tillbaka sin ordinarie takt.

    Ina är 10 år i år, men är endast riden och utbildad i 2 år (i augusti). När jag började på henne visste hon att tygel betydde sväng och stopp, samt att skänkel betydde framåt. Hennes kunskaper kan liknas vid en 3-årings.
    Så rent teoretiskt är Ina 5 år i sin utbildningsålder och hon utvecklas mer och mer för varje dag.
    Hon har hittills utvecklats enormt mycket på kort tid och jag har ALLTID varit supernoga med hennes utbildning att den inte blir för tuff/hastig/hård då jag matchar hennes träning med viloperioder/dagar samt att hon får en så allsidig träning som en häst bara kan få; hon får göra allt. Dressyr, markarbete, hoppning, uteritter, cantring, klättring, minst 8 timmar i 3 ha stor hage med sina kompisar och så vidare.
    Jag är fortfarande lika försiktig med Ina och hennes träning men hon, som precis alla andra hästar, kommer alltid att tycka en viss grad av samling och arbete är jobbigt i vissa lägen, bara att den nivån höjs hela tiden i takt med att hon utvecklas.

    En till sak; Ina har jättefina frambensrörelser, bara att hon fortfarande har svårt med kombinationen av takten och trycket i travökningarna (för jag antar att det är just ökningarna du tycker vi gör "dåliga"??). För att hon ska få sin rutin i ökningarna i lugn och ro så väljer jag att känna av, start för start, hur hon känns i just det momentet. Ibland känns takten bra, ja då kan jag trycka på lite mer i traven. Känns det som att inte riktigt hittade takten, ja då kör vi på en "mes-ökning". Om jag i det läget istället skulle trycka på för att få fina framben, ja då skulle hon tappa allt vad takt heter och få galoppinslag istället då hon inte orkar trycka på i fel travtakt.

    Så Anonym, du kan vara helt lugn.
    Det är bara jag som har utbildat Ina från scratch upp till MsvC i dressyr och 1m i hoppning (hittills) och jag KÄNNER DIREKT om något är fel med henne och skulle ALDRIG ALDRIG ALDRIG låta henne lida genom att ridas och tränas om hon skulle kännas det minsta ofräsch! Detta gäller både från marken och uppsuttet.

    Har du några fler funderingar och synpunkter kring min häst är du välkommen att fråga mig här på bloggen.
    Men har du någon åsikt, då får du faktiskt stå för den. Jag kan nämligen omöjligt ta åt mig av dina åsikter denna gång eftersom du inte ens vågade skriva ditt namn.

    SvaraRadera