fredag 4 oktober 2013

Komma igång-vecka

Ja denna vecka har Ina fått bli riden igen. Det blev ju bara en liten kort vecka med ofrivillig vila pga svullnaden i början av veckan (som kompletterades med vaccinering under helgen), så hon har ju såklart inte tappat något i ork eller muskler som tur är.

Vi började på måndagen med en skrittur och sedan på tisdagen tog vi en härlig tur med flera längre trav- och galoppsträckor. Jag fick hålla igen damen lite för hon var vääldigt glad över att äntligen få komma ut och jobba igen. Hon visade detta med små försök till glädjebocksprång, men det blev mest små "hoppsaskutt" med frambenen, haha. Hon är ju mest fokuserad på att vara glad och tänka framåt, så det där med att hoppa och studsa runt som en rodeohäst har aldrig legat för henne, vilket är så skönt!

I onsdags fick hon vila pga min, just nu, dåliga axel. Jag har en typ av inflammation i muskeln på högerarmen vid axelns början, så högerarmen måste vilas så mycket det går för att det onda ska försvinna. Dock så använder jag ju högerarmen till allt eftersom jag är högerhänt, så jag glömmer hela tiden bort inflammationen, men blir bittert påmind om den varje gång jag råkat börja lyfta något... Jag kollade lite på när Elin och Aida tränade för Evelina i ridhuset. Jag hoppade över träningen denna vecka då Ina måste få en chans att komma igång lite mer innan jag sätter allt för hög press på henne. Jag hade med kameran och fotade det fina ekipaget som var "nypimpade" för dagen ;)Men på torsdagen tejpade jag muskeln så att vi kunde ta ett ordentligare pass igen. Vi red på utebanan och jag hade plockat fram två små skutt-hinder som vi jobbade med i höstsolen på eftermiddagen, så mysigt! Så det blev lätt markarbete kan man säga, med lydnadsövningar och korrigeringar då Ina ibland glömde bort att lyssna på mina halvhalter inför och mellan hindrena... Blev väldigt mycket bättre sedan! Tänk vad konsekvent ridning kan göra :)

1 kommentar:

  1. Hej!

    Vet du hur det ser ut med stallplatser på Eke?

    /Katarina

    SvaraRadera