måndag 30 december 2013

Dressyrträning för Evelina - ett "evighetspussel"l!

Idag var det träning för Evelina som stod på schemat. Tänkte att Ina kanske skulle vara lite trött efter gårdagens hoppass i 1h och 40 minuter, men icke. Hästen min har väldigt bra ork, kondition, styrka och framför allt vilja ;)

Vi började passet lite med det vi jobbade med förra gången (sluta och mjukhet på medellinjen et.c.) för att checka av hur läget var där. Jag har ju gjort vår "hemläxa" och tränat mycket på det som var svårt förra veckan, vilket resulterat till att denna övning gick väldigt mycket bättre redan från början.

Vi jobbade ganska mycket olika saker idag, allt från vanligt trav- och galopparbete till skolor, takt, förvänd och skrittpiruetter. Det sistnämnda fungerade mycket bra åt höger (tack vare att jag fått igenom högersidan så ypperligt bra numera), men i vänster märktes en tydlig svårighet med att flyta in bakdelen och trampa med höger bakben (ytterbak). Detta kom fram så tydligt, så när jag sedan skulle rida lite slutor längs medellinjen igen var det vääldigt jobbigt sa Ina att böja igenom och in med baken, så där har vi den nya hemläxan tills nästa träning :) Det är bra det här att man hittar nya svårigheter varje träning, jag jobbar mycket med att lösa svårigheten under de två veckor som går tills nästa träning är, det fungerar då mycket bättre till nästa träning och vi hittar då istället något nytt svårt att jobba med. Ett evighetspussel helt enkelt!

Ina jobbade mycket bra hela passet och hon har verkligen utvecklats massor under höstens jobbtillfällen!

Idag körde vi vår outfit efter "säsongen" ;) Visst är hon stiiiilig i rött =D !?!?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar