torsdag 29 augusti 2013

Mer färg till dressyren!

Något som är jätteroligt när jag och Ina är ute på tävlingar, är att så otroligt många människor kommer fram till oss och tycker vi är så snygga i vår färgglada tävlingsoutfit! Jag har ju alltid varit en förespråkare för färg, inget ont mot vitt och brunt, men det blir lite väl tråkigt i längden...

Inas nya egendesignade tävlingsschabrak med rosa kanter och passpoal köpte jag ju i vintras innan tävlingsterminen 2013 startade. Vi hade då även de rosa bling-pannbanden på tränset och kandaret, de ljusrosa framridnings-bootsen samt mina rosa HV-Polo-handskar. Med andra ord; en välmatchad outfit!
Vår outfit i början av 2013
Men det var efter att jag köpte min drömkavaj, en rosa "Osmunda" från Kingsland i juni, som alla glada kommentarer började strömma in under tävlingarna :) Folk kommer fram och börjar prata om vår outfit, hur roligt det är med färg på dressyrtävlingar, att någon vågar sticka ut från det klassiska och så vidare. Vissa brukar även fråga om det är godkänt att tävla i en rosa kavaj i dressyr, vilket det är. Det finns ju inga färgbestämmelser i TR när det gäller kavajen och om man tänker efter, varför skulle en rosa kavaj vara förbjuden att tävla i när det är fritt fram att tävla i svarta, marina, bruna och grå kavajer?Jag har inga planer på att försöka starta någon trend med jättefärggranna outfits på dressyrbanorna. Nej, så länge jag och min häst får ha det så är jag nöjd :) Det är verkligen "vi", vår rosa outfit. Vi känner oss hemma och bekväma i den. Och vem kan bära upp denna söta färg bättre än min sockertopp till häst, just asking ;)?


Jag och Ina försöker alltså inte varken vara stöddiga, sticka ut för att få extra uppmärksamhet eller något i den stilen. Vi gillar färg och det där lilla extra.

*Vi vill inte vara som alla andra, vi vill vara oss själva!*

3 kommentarer:

 1. Kul att någon vågar sticka ut lite. Du kanske blir en tredsättare ändå ;)

  SvaraRadera
 2. Oj är det där hästen din som skadade sig så? Är det före eller efter skadan?

  Min nyinköpta unghäst som jag ska satsa på i framtiden skadade sig och fick ett sår på kotan och svullna upp i hela bogen, på lördag har det gått en månad och såret är inte läkt. Jag blir så hoppfull när jag läser om din häst och olyckan, för den skadan går ju inte att jämföra med min hästs och ändå så sitter jag och tänker att det är kört.

  Otrolig resa även om jag bara kikat lite snabbt och otroligt fin häst.

  Fick du något medel mot svallkött?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Ina var med om en transportolycka där hon trampade igenom transportgolvet med båda bakbenen. Av det fick hon en senskada och stora köttsår. Hela berättelsen i detalj finns i det här inlägget:
   http://www.moteliten.blogspot.se/2012/04/berattelsen-om-inas-olycka.html

   Olyckan skedde i april 2012 och hela det året "försvann", men nu är vi alltså tillbaka helt igen och håller igång både tränande och tävlande.

   Vad tråkigt med din hästs skada! Vad säger veterinären att den svullna bogen beror på? Blev det lymfangit?

   Ang. svallköttet så klarade vi oss ganska bra från det och vi fick aldrig något medel. Det blev aldrig "mängder" av svallkött utan under 5 månaders konvalecent så tog jag ut veterinärer 3 gånger som fick skära bort svallkött som stack ut. De skär det rätt av med en skalpell och de behövde varken ge bedöving (dököttet har de ingen känsel i) eller lugnande, men det var ju för att Ina var så gudasnäll och ryckte inget i benet :)

   Radera