söndag 2 juni 2013

Tävling imorgon

Ina har som sagt fått en lugnare vecka efter att tisdagens kvällstävling var avslutad. Hon har mått mycket bra med promenader och uteritter. Idag körde vi genrep inför imorgon då vi ska till Gävle på en skön "förmiddagstävling" :) Jag red fram ute på stigarna och red sedan igenom både LA:4 och MsvC:2 direkt när vi kom in på ridbanan. Några saker gjorde jag om på en gång (uppridning, upptagning efter galoppökning och sista uppridningen) men i övrigt kändes hon fin! I medelsvårn kommer jag köra samma taktik som i Enköping, inte ställa krav i skolorna. Hellre en häst som bibehåller takten med för lite tvärning och lägre tempo än en häst som totalt hakar upp sig och knappt kan gå fram..... Hon kändes även bra i ryggningen i LA:4an trots att den är på uppridningen där hon vill "gasa på" och att jag red på träns. Jag red även utan sporrar idag och hon kändes fin i sin framåtbjudning i arbetet. Det är bra att stämma av ibland för att se om hon fortfarande är vaken för små hjälper utan sporrar och kandar.



Imorgon blir SKÖNASTE tävlingsdagen rent tidmässigt! Finaste Becca följer med imorgon och vi kommer nog sitta längre tid i bilen under restiden dit och hem än vad själva tävlingen tar haha. Tror det gigantiska intresset för tävlingarna har mattats av lite, samt att det är inte lika många som vill åka norrut av någon anledning. Det är så otroligt skönt att köra till Gävle eftersom Inas stall Eke ligger jättenära E4-påfarten och sedan är det i stort sett bara E4:an man kör hela vägen :) Så 11 mil går rätt fort!

Klasserna vi ska rida imorgon är;

  • LA:4, starttid 10:40
  • MsvC:2, starttid 12:19

Det känns så himla skönt att åka iväg och tävla bara för tävlandets skull, utan krav på att vi måste fixa ett kval eller ett bra lagresultat. Så imorgon ska vi bara ha roligt och göra vårt allra bästa! Hoppas på att vi lyckas prestera :)



Imorgon kommer jag dessutom att bjuda på en överraskning som kommer synas här i bloggen, så håll utkik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar