torsdag 5 september 2013

Bra träning!

Jag har varit väldigt inaktiv de senaste dagarna, särskilt här på bloggen och det beror på att jag har haft återfall igen av min magkatarr från i måndags. Är bättre nu och håller på att "komma tillbaka" i ork och matintag.

Jag red ändå träningen igår för Evelina och det gick jättebra, både med min mage och med Ina. Förra träningen var ju under Inas konstiga sto-period och Evelina kunde även hon konstatera att det var en helt annan häst denna gången.

Söta baller-Ina-ben inför träning!
Vi jobbade först på en travvolt med att verkligen ställa igenom samt att Ina skulle snabbt lyssna på min flyttande skänkel. Så jag jobbade hennes innerställning + utflyttad bakdel och detta var inte det lättaste... Någon tyckte att övningen var mycket jobbig, men det blev ett bra resultat och hon gav verkligen med sig.

Galoppjobbet blev idag en övning som jag ska fortsätta använda ofta då den var perfekt utformad för Inas "fly-marscher" efter bytena, alltså, hon vill gärna ge sig iväg direkt efter ett byte. Jag red då rätt smala serpentinbågar med en mindre volt vid väggen. Alltså så startade man och slutförde en båge med en volt som verkar bromsande. Över meddellinjen fick jag välja mellan om jag skulle göra ett enkelt byte, fortsätta i förvänd eller göra ett galoppombyte. I och med att det inte var "byten hela tiden" så blev Ina mycket lugnare och började lyssna lite mer faktiskt. Om hon sköt iväg vid byteshjälpen satt jag bara helt lugnt kvar i sadeln och lade in en volt och efter det ett lugnande enkelt byte.

Vi behöver alltså jobba bort Inas ivägskjutningar ur högerbytena och när hon väl coolat ner sig där och märker att det inte är någon big deal, då tror jag att hon kommer kunna göra jättefina högerbyten helt på mitt kommando.

Kan ju tillägga att det sista bytet vi gjorde, ett vänsterbyte, var helt otroligt perfekt! Det var det bästa bytet vi någonsin presterat, wow vilken känsla! Samlad häst med lagom tryck, förbereder bytet, galopp, galopp, skänkel och byt i ett luftigt men samlat språng.

Så, förutsättningarna finns, nu ska vi bara fortsätta jobba på så att alla pusselbitar faller på plats :)3 kommentarer:

 1. Härligt med bra träning!:) När är nästa start?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, väldigt skön känsla :)!

   Nästa tävlingshelg blir 15-16 september, lördag i Sigtuna och söndag på UPK, båda MsvB:2. Jag ska försöka hitta någon mer MsvC också innan vintern kommer. Nu när grunden fungerar så mycket bättre är det jättekul att starta MsvC !

   Radera
 2. Du är så duktig som kämpar på så väl med din fina häst! Jag satt på läktaren på Jälla i lördags och hörde presentationen av er innan start och jag måste säga att det är häftigt att du utbildat henne helt själv!

  SvaraRadera