lördag 21 september 2013

Olika åsikter

Ja, tidig morgon blev det. 6.20 rullade vi från stallplanen. Ina pigg och glad som alltid! Det hade tydligen regnat rätt mycket i Hufvudsta då deras framridningsbana tydligen var för dålig i underlaget efter allt regn, så vi fick rida fram i ridhuset istället. Mindre framridningsyta, men torrt underlag i alla fall.

Tävlingsbanans underlag var väl inte heller det mest optimala då den var utomhus. Det var som en lervälling med stora vattenpölar överallt och Ina var lite skeptisk i början, men hon slappnade faktiskt av rätt fort. Under ritten var hon helt avslappnad, mjuk och reglerbar. Trots det så ansåg domaren att hon var spänd nästan hela tiden i trav- och skrittprogrammet och drog ner poängen på varje programdel rejält :( Jag skulle ha förstått det mer om Ina verkligen hade varit spänd, men nu var hon verkligen jätteavslappnad! Vi fick en rejäl miss i första förvända bågen då Ina inte riktigt ville gå framåt i förvända i leran, så hon satte ihop sig och när jag bad henne tänka mer framåt så löste hon situationen med ett fint byte.... Så efter ritten trodde jag att det var den missen som skulle ge avdrag, men att det var bra i övrigt. Ibland har man fel! Eller kanske inte fel, domaren ville ha något annat än vad vi presterade idag, men jag går ändå på min känsla och är jättenöjd med Ina som gjorde ett MYCKET bra jobb!

Vi var lagom snygga efter ritten i lervällingen... Inas ben, bringa och mage, sadelgjorden, schabraket, mina skor och chaps var helt nedlerade :P Tur att vi inte skulle starta en klass till. Lagom kul att komma in på banan helt bruna av lera haha.

Men jaja, det kan inte gå perfekt alla gånger och alla domare kommer inte att gilla oss, det vet vi om. Så det är bara att gå vidare! Jag är som sagt NÖJD med min hästs prestation och det är det viktigaste. Jag och Maja tog lite höstiga bilder efteråt också, så hiiiimla fint höstväder!!Visst är hon vacker min fina prinsessa :)

3 kommentarer: