måndag 16 september 2013

Rapport från helgens tävlingar

Åh vad jag är glad över min och Inas prestationer under helgens två MsvB:2-starter! Jag är jättenöjd med Ina i båda starterna, men det blev väldigt olika poäng trots ganska lika ritter och känsla. Men så är det ju med bedömningssporter, ibland går man hem hos domarna, ibland inte.

14 september, Sigtuna-
Kändes bra på framridningen och Ina kunde slappna av rätt fort inne på banan trots mycket att titta på på läktaren, prydnader på kortsidan, ett hål i sargen och så vidare. Det svåraste under ritten var att ALLA hörnen var jätteojämna, så varje gång vi försökte göra en bra hörnpassering så snubblade Ina nästan... Så vi fick några "spänt" i protokollet i vissa hörn. Men Ina var i vilket fall med mig hela programmet! Och för första gången i ett program på tävling var hon LUGN och väntade på byteshjälpen. Detta resulterade i hennes första riktiga bra byte på tävling (vänster) och en 6:a! Till höger fick hon inte ihop fötterna + att bytet gjordes mot ett lite läskigt hörn, så jag var tvungen att bryta av till och med och fatta rätt galopp, vilket resulterade i en 1:a med koeff... Där försvann ju en del poäng om man säger så, men vi fick FANTASTISKT fina poäng i övrigt (massor av 7:or och 6:or) så trots 1:an lyckades vi spräcka 60-gränsen för första gången och landade på 61,63%!!! Åhh vad stolt och glad jag är över detta resultatet! Tänk vilken % vi skulle fått utan 1:an liksom... Där klarade vi dessutom ett av höstens mål; att få över 60% i MsvB :)
Resultat: 61,63%

15 september, UPK-
Andra dagen såg Ina lite trött ut innan vi kom igång. Men hon stod nog bara och laddade för efter ett par varv i trav och galopp på framridningen hade hon full energi och glädje igen. Hon kändes bra, men stundtals lite hackig då hon fick ta i mycket. Programmet kändes bra med en avslappnad Ina. Hon kändes väldigt ridbar och fin! Hon fick några taktmissar i första diagonalslutan, men det övriga travprogrammet kändes bra. Dock höll domaren inte med mig där då hon inte gillade Inas takt i traven alls... Så det drogs ner under hela travprogrammet tyvärr. Ina har ju mycket tryck och gång, så ibland när hon tar i kan det se lite otaktmässigt ut fast det egentligen är hennes normala gång. Men ja, alla kan ju inte gilla allt. Så denna gången förbiser jag domarens siffror, då jag var jättenöjd med Ina och det är det som räknas just nu. Hon satte dessutom ännu ett superbra vänsterbyte, samlad, mjuk och rent språng, vilket gav 6,5. Hon fick lite bråttom i andra bytet och glömde bakbenen i två språng, så där blev det en 2:a istället. Men som jag skrivit tidigare; Ina håller på att utvecklas enormt i bytena, men det kommer ta några månader innan alla bitar fallit på plats.
Resultat: 55,93%

Jag har tyvärr bara film från andra starten då inte någon kunde följa med under lördagen. Synd då det hade varit intressant att jämföra filmerna med tanke på att det skilde 5,7% trots liknande känsla i båda ritterna. Men jag har gjort en annan jämförelse som jag tycker är intressant och det är att sätta våra poäng bredvid varandra på samma protokoll.

Så en film och två olika poängutdelningar från samma klass:
Jag tycker i vilket fall att det är intressant med så olika poäng :)

5 kommentarer:

 1. Jo men så är det med domarbedömningar. Bra att du inte blir upprörd över det, bara att komma igen. Ni var jättefina på filmen, lycka till :=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja, ibland får man titta på sina egna mål för dagen om domaren sökte efter något annat :)

   Radera
 2. Fast nu blev det nog tvärtom i protokollet...den lägsta poängen står från Sigtuna i rött och den högre poängen står från UPK i svart...det va väl tvärtom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, hoppsan, du har helt rätt! Detta snurrade jag minsann ihop... Får göra en ändring när jag kommer hem ;)

   Radera
  2. Fixat, tack för påpekandet:D!

   Radera