fredag 13 september 2013

Tävlingshelg!

Augusti var en intensiv månad för oss med 5 tävlingshelger i rad (in på september) och förra helgen var en skön vilopaus. Men denna helg kör vi igen och det "dubbelt"! Imorgon lördag åker vi till Sigtuna på förmiddagen och rider en MsvB:2 och på söndag rullar vi till hemmaplanen på UPK för att rida en MsvB:2 även där. När det är en klass per dag med korta tävlingsdagar samt korta transportsträckor känns det bara roligt!

Startlistorna till lördagen i Sigtuna finns här och till söndagen har inga starttider kommit än, men startlistorna finns på UPK:s hemsida.

MsvB:2 är mitt favoritprogram just nu. Om man räknar bort bytena så är det mer som ett MsvC-program, snäppet svårare bara och med högre krav från domaren på allt såklart. Men bytena då? Det är "bara" två stycken som ligger ganska snällt och missar man båda dem är det ju egentligen inte värre än om man skulle misslyckas med två bakdelsvändningar (med koeff) och det har ju hänt ett par gånger tidigare ;) Detta är den klassen som känns bäst att rida just nu i vår övergång till den svårare sidan.

Ina och jag har startat en MsvB:2 tidigare och det var i Gävle den gången efter brunsten då hon hade en tröööött period så jag fick bära runt henne genom programmet... Dock kan det inte ha sett alltför hemskt ut ändå eftersom vi red på 59,7% :) Så förhoppningsvis ska vi kunna få lika fina siffror nu också.

Målet med helgens starter är att hon ska kännas lika fin och "lagom" som på Jälla för två veckor sedan i MsvC:1an. Det är två inomhusstarter vilket kan ge mer spänningar, så en avspänd häst vill jag väldigt gärna ha :)!

Nu ska det bara lösa sig med groom inför lördagen så kan jag slappna av mer sedan...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar