fredag 24 augusti 2012

Barbacka ger mer muskler

Igår blev det en mysig barbackatur. Ina har ett stort bromsbett precis där sadelgjorden ska sitta, så barbacka får det bli tills det är läkt då det är ett sår där just nu.

Hon är rätt bekväm att sitta barbacka på nu, en vandrande tunna typ ;) Satt på JW-padden och den var den skönaste barbacka-padden ever!



Jag vill ju komma i ridform igen, men det är inte så lätt när man bara får skritta.... Men jag kom på idag (när jag vaknade med träningsvärk i ljumskarna och magen) att man använder ju musklerna mycket mer då man sitter barbacka än med sadel, även bara i skritten. Då måste man ju hålla upp kroppens balans på ett helt annat sätt.

De gånger vi skrittat innan så har Ina varit lite stel och långsam första minuterna, men sedan kommer hon igång helt och hållet och skrittar på med lika stora och bestämda kliv som förr :) Det där i början beror nog på att hon är rund som en tunna och inte har rört på sig på 4 månader... + att rörligheten inte kommer vara lika bra på skadekotan förrän allt vad sår heter är helt borta.
Men igår, då jäklar var det fart på fläsket redan från början :)! Pigg och glad brud! Hon är så söt när jag måste korta tyglarna (om vi kanske möter en barnvagn eller nåt), då börjar hon genast trampa på mer, böjer fint på nacken och verkar säga "nu jobbar vi!", min lilla arbetsmyra längtar efter jobb :)

Igår var hon så nöjd med sin tur att när vi kom till stallplanen (hon var helt cool) så tog hon i med lungorna och gjorde ett sånt där utblås i näsan som hetsiga hästar kan göra om de är på G. Haha, helt så där ut i luften utan anledning bara, helt lugn som sagt ;) Man känner alla glada känslor som kommer ut ur hennes kropp nu när hon får vara normal häst igen...

2 kommentarer:

  1. Skönt att hon är bra igen! Hur lång tid tar igångsättningen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är underbart! Ca 3 veckor ska vi skritta och sen kommer jag sätta igång henne försiktigt, så det är oklart hur lång tid det tar innan hon är fullt igång igen :)

      Radera