tisdag 11 december 2012

"Passage" i djupsnön!

Igår hade jag bråttom, men gjorde iordning allt mycket snabbt så jag hann rida ut i snön en halvtimme. Elin och Aida följde med, så det var en extra rolig tur! Det tyckte även hästarna :)

Jag red barbacka med ett täcke + reflextäcke för "syns skull" och det var såå mysigt! Längesen det blev barbacka nu. Snön var fortfarande djup utan skare, endast fint "puder"! Det var ju lite bättre uppspårat idag såklart, men oj vad de ändå fick ta i de båda damerna! På hemvägen travade vi några längor och snön gick så högt så båda hästarna var tvungna att lyfta på benen jättehögt för att komma framåt, snacka om träning! Självklart travade vi inte länge, max 1 minut åt gången, just för att inte köra helt slut på hästarna. Aida håller också på att komma igång, så det här var både nyttigt och jobbigt för henne :)
Ina tyckte såklart också det var jobbigt, men framförallt kul! Hon tog i för kung och fosterland och hon rörde sig precis som när vi har passagetränat, fast med mycket mer egen energi haha. Det var som att sitta i en fotölj ;)

Nöjda ryttare och nöjda+trötta hästar efter snöpasset!

2 kommentarer: