onsdag 12 februari 2014

Blockhalt häst...

Då var det dags igen... Ina blockhalt när jag tog in henne. Jag kunde kratsa ur två stora stenar ur hoven men hon var fortfarande halt. Ingen svullnad alls och minimal värmeskillnad, så förmodligen har hon dragit på sig en hovböld igen :( Det är exakt samma scenario som i somras när hon hade sin nästan helt färdiga hovböld. Då över natten hade hon blivit så halt att hon inte kunde stå på ena frambenet. Jag åkte då in till Ultuna där en hovslagare drog av skon och grävde lite. Han hittade då världens minimala svarta (koagulerade) böld. 

Denna gången har jag dragit av skon själv (!!) med mycket envishet. Jag lyckades till slut dra loss alla sömmar ur skon och kunde då ta bort den, tvättade rent för att sedan lägga på ett jodopax-bandage. Jag hade jodopax-gel istället för flytande och denna var ju mycket enklare att applicera på hovsulan! Bomull+flexibandage runt och vips så har nu Ina en jodopax-toffel!


Jag har även lindat benet med stallbandage som stöd för benet. 


Imorgon bitti kommer Sara för att gräva lite, men nu är Ina så pass omskött och förberedd som det bara går inför grävningen. 

Jag är övertygad om (och hoppas på!!) att det är en hovböld eftersom symptomen är precis lika som i somras. 

Så håll tummarna att det "bara" är en hovböld.....

1 kommentar:

  1. Men vilken otur ni har jämt ��! Såg att det börjar bli bättre iallafall, håller tummarna!!

    SvaraRadera