lördag 15 februari 2014

Nyttigare alternativ, Recept 1- protein-chokladbollar

Först ska jag skriva att Ina är så mycket bättre nu!! Det var ingen hovböld utan förmodligen är det skon+snösulan+leran som tryckt så mycket på hovsulan att hon blivit jättesulöm! Som att ha fått nageltrång av extremt trånga skor...
Min duktiga hovslagare Sara karvade i alla fall ur skon så det blir jättelite tryck på sulan och på 2 sekunder gick Ina frånhältgrad 3++ till en 1:a!
Så nu står hon i sjukhage för att vila fossingen, men idag var hältan näst intill borta, så förhoppningsvis kan jag släppa henne i vanliga hagen igen imorgon! #sålättad
Här har NÅGON dragit in sin lunchpåse och tjuvätit lite. Vääldigt oskyldig blick på en viss dam....

Nu till något helt annat; Jag strävar ju alltid efter att försöka äta nyttig mat. Tyvärr har jag ett före detta sockerberoende i ryggen som inte gör det lätt att hålla sig till bara nyttig mat... Just nu kör jag en "extra nyttighetsperiod" då jag totalförbjuder allt onyttigt och äter istället vanlig mat men med största andelen protein och så lite kolhydrater och fett som det går. Alltså en typ av hemsnickrad deff! Detta bland annat för att jag får mer kontroll över sockerbehovet som ibland kan komma över mig extra mycket och det är så mycket enklare att säga nej till sötsaker om man helt förbjudit det än om man "försöker minska" på intaget. Och tillsammans med min styrketräning jag nu börjat med igen så underlättas den i och med att jag äter helt rent :)

Men ibland är det ändå underbart med något "gott" och hittar man nyttiga substitut och bättre alternativ, då är det ju fantastiskt bra!!

Till denna lördagkväll har jag testat att göra protein-chokladbollar som varken innehåller smör eller mjöl och de ärjättegoda! Ett mycket bra alternativ till vanliga chokladbollar som egentligen borde heta "smörbollar" ;)
Här kommer mitt recept:


1,5 dl havregryn
1 dl äggvita (ca 3 ägg)
1 dl proteinpulver med chokladsmak ELLER vanligt proteinpulver som blandas med valfritt mycket kakao
0,5 dl kokos
0,5-1 tsk kanel
2-3 msk kallt kaffe

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Rulla till bollar och rulla dessa i kokosflingor. Låt stå i kylen (gärna ett par timmar) så de stelnar ordentligt. 

Ha en trevlig lördagkväll alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar