onsdag 19 januari 2011

Hej då gamla kandar, hej nya kandar!

Idag var det ett avslut med mitt superfina Hubertuskandar i den rödbruna färgen. Jag har ju svart dressyrsadel nu tyvärr och kandaret är nu sålt och ivägskickat med posten idag.
Lite roligt är det att just idag var det premiär för Inas nya fina rundsydda svarta kandar :) Hon blev assnygg i det! Jag har dessutom tagit på det mindre sverige-pannbandet på det och det passar superbra till! Nosgrimmar är ju som en dröm! Jättetjock, bred och supermjukt foder som lägger sig kring huvudet helt perfekt!



Det var stenhårt ute, så vi körde ett skrittdressyrpass på banan. Den var jättesandad, alltså inge hal, bara hård. Så då passar jag på att rida många olika övningar. Annars har man lätt lite bråttom igång i trav, men är man tvungen att skritta tar man det lugnare :)

Tränade först öppnor vilka blev riktigt bra faktiskt! Vänsterslutan blev helt ok och högerslutan lite jobbigare, men på utvecklingsvägen iaf!
Sen kom vi till bakdelsvändningarna, vilka Ina haft lite svårt att lära in på rätt sätt. Hon blir ju lite lat när det blir fr jobbigt, och att sätta sig på rumpan är inte hennes favorit ;)

Grejen med fröken Ina är att när något blir riktgit jobigt så blir hon förbannad på  en för att man kräver "en massa" och inte ger upp. Då får man ta den "striden". Det brukar pågå cirka 10-15 minuter, sen ger hon med sig och gör övningen jättebra, får supermkt beröm och de nöjda frustningarna bara väller fram :) Hon är rät förutsägbar ibland haha.

Hon hade också lyckats riva loss en bit från sin sårskorpa på benet självklart :/ så vart till att göra om hela sårproceduren igen. Förhoppningsvis slipper vi ett svullet ben denna gång dock...

Imorgon kommer SPÅNET!! =D

2 kommentarer:

  1. Är det nya kanderat ett Tudor från Hööks? Det är isf jättefint!! :D

    SvaraRadera
  2. Åh, den var kjempefin!:)

    SvaraRadera