söndag 16 januari 2011

Hoppning i ridhuset

Idag red jag och Christina till Lurbos ridhus för att hoppa igång våra hästar lite inför terminen :)
Fy fan vad det regnade!! Ina fick ha ridregntäcket på sig + reflexridtäcket. Själv hade jag täckbyxor, en jacka, en väst, en luva över hjälmen och allt var helt dyngsurt när vi kom fram.

I början var det rätt mkt folk i ridhuset så vi travade och galopperade  lite innan vi plockade fram hinder. Hästarna var ju redan "varma i kläderna" efter 40 minuters skritt och trav TILL ridhuset först.

Vi tog fram ett litet blockhinder och ett räcke på 90 cm så vi skulle slippa hoppa av och höja. Både Ina och Helga blev jätteglada och taggade, och ingen av de lyssnade speciellt mycket på oss piloter haha. Det var mest fullt ös- medvetslös och sen bock bock efter hindrena. Så det vart inte mkt snygga språng idag eftersom vi kom fel hela tiden kändes det som eftersom damerna inte hade lust att lyssna på våra halvhalter :P
Så vi kan kalla dagens pass för "avrastning" istället för träning ;)
Men det var grymt skönt att få komma igång och rida ett ORDENTLIGT pass där hästen blir trött och svettig av jobbet, inte av snömängden :)

Våra hästar har iaf sjukt bra ork och kondis med tanke på att de orkar skritta+trava i snön till ridhuset 40 min, bli hoppade ett pass i ridhuset, sen skritta och trava hem igen i snön.

När vi kom hem tog vi av alla blöta grejer, putsade och pussade på våra hästar, gnuggade in linement samt satte på back on track-paddarna och "torktäcken" så fick damerna stå inne (1,5h tidigare än vanligt) och käka lite extra mat. Hästarna var rätt nöjda med det kan jag ju säga ;)

Skönt att få ha KOMMIT IGÅNG! Nu är det bara att fortsätta :) Nästa gång ska fröken ha kommit igång så pass att hon ska orka lyssna på halvhalterna med så vi kan komma rätt på hindrerna istället haha!

Här är lite bilder från efter passet, regn+svetthästar ;) . Det var sjukt dåligt ljus tyvärr, men söta var de ändå!

Visst vart hon fiiin i nya schabraket =) ???!

Ina och Helga softar lite medan piloterna klär på sig :)

Min finaste!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar