torsdag 21 februari 2013

Jag har blivit gammal och klok

Alla tidigare år har jag gått och trånat efter att tävlingarna ska starta igen efter vinteruppehållet. Jag går i och för sig förtfarande och trånar, fast skillnaden nu är att jag inte frivilligt åker iväg på tävlingar i februari eller tidiga mars.

För att ta ett exempel så var inte första tävlingen 2011 någon hit direkt... Platsen var Heby, datumet var 20 februari, temperaturen var -25 grader..... INTE OKEJ! Jag förfrös nästan mina vader och kunde knappt gå på en vecka efter den tävlingen. Man kunde heller inte rida ordentligt eftersom allt på kroppen var helt stelfruset. Känslan på banan var "Åh nej, nu känner jag att min häst kommer att byta galopp i den förvända, men mina ben går inte att rubba, så jag kan inget göra".

Jag försökte hålla värmen under framridningen....

Sedan kan det ju självklart ske bakslag på vädret även datum närmare april! Det blev jag och Lola varse om när vi åkte till UVFK den 20 mars 2010... När vi åkte på morgonen var det bart väglag, någon +grad och uppehåll. När vi varit inne och visat upp Lolas papper gick vi in och kollade på några ekipage i ridhuset innan det var dags att lasta ur. När vi kom ut ur ridhuset möttes vi av ett snötäckt vinterland. På en halvtimme hade den bara vårmarken totalt snöttäckts av en äcklig snöstorm!I år fyller jag 25 år och har väl blivit vuxen då antar jag, eftersom detta året kändes det inte ledsamt att avstå alla februari- och tidiga marstävlingar haha. Första tävlingen blir 24 mars, nära och bra på Lurbo. Vi får hålla alla tummar och tår att våren har hunnit hitta till oss tills dess!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar