tisdag 10 augusti 2010

Markarbete

Idag har lilla Majlis fått göra sitt första banjobb sedan hon släpptes på bete. En månads vila måste ha gjort henne gott, för hon har fått en så mycket bättre takt och rytm i sig själv. Mjuk och fin, behövde varken trycka på eller bromsa, kunde bara rida henne mjukt :) Superkänsla! Spec. när det var första passet med. Fick gå rätt lugnt, snea travbommar + 3 galoppbommar. Allt gjorde hon super! Härlig start!




Sedan gjorde jag om travbommarna på m-linjen till ett räcke och la en extrabom till galoppbommarna så det blev 4 i antalet. Detta till Ina. I början var hon seg och kom inte igång med kroppen (tjockis!), men efter lite uppvaknande i galoppen (ponnygasar med händerna) så vaknade hon minsann till och blev riktigt fin! Galoppbommarna gjorde hon som vanligt ett superjobb med! Idag var det ca 3,10m mellan bommarna så hon skulle få ta i lite. Sedan hoppade vi räcket på en volt, mjuk och följsam, efter det på en 8-volt (byte över hindret). Sedan tänkte jag att hon skulle få testa att hoppa hindret snävt, alltså nästan vara vågrät med bommen (som en mkt tajt sväng i en omhoppning). Jag la upp en ganska samlad galopp och red som snett igenom fast mkt rakare och Ina fattade på en gång vad hon skulle göra! Otroligt fokuserad på sin uppgift lydde hon minsta signal och kunde snärtit och fint hoppa även när det var supertvärt! Duktiga lilla häst! Väldigt stolt efteråt då hon fick massa beröm i galoppen :)

Håller på med 3 "projekt" denna vecka. Mer kommer om det senare. Kan avslöja att det har med att göra saker själv istället för att köpa :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar