torsdag 28 februari 2013

Galoppen i LA:3

Idag har Moa Ina för första gången på mycket länge. Blir bra för fröken att komma ut på en snötur efter gårdagens dressyrträning!

Är det fler som ska rida Division II-dressyren som börjar i april? Det är ju en klassändring där från i år till LA:3 och det programmet har även uppdaterats i år, eller snarare; det är helt omgjort! Tycker dock det verkar roligare än det gamla programmet som innehöll gigantiska förvända bågar (mycket svårt att få bra väg och rytm) samt hela diagonaler med skänkelvikning så hästen nästan välte över åt sidan...

Stallbacken brukar vara en bra sida att hitta alla dressyrprogram uppritade eftersom det kan vara svårt ibland att förstå en väg genom att bara läsa det i text och bokstavsangivelser. Dock står den nya LA:3an som att den kostar pengar, så här blir det till att rita ett eget program tror jag...
Så här ser ser den förvända galoppen ut i vilket fall. Bra väg enligt mitt tycke :)! 

Jag och Ulrika pratade igår om att de kanske måste göra om LA:4an snart eftersom LA:3an nästan blir snäppet svårare än 4:an nu när det är omgjort...? Tänk vad häftigt om man fick chansen att designa ett eget dressyrprogram! Det skulle vara något det :)

4 kommentarer:

  1. Vi hade detta program på våra tävlingar första helgen i februari och väldigt många hade svårt i denna båge/rörelse. de flesta hästar trodde att det var rakt fram som gällde och många slog om när bågen började.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant :) Så fort det är ett nytt program brukar ekipage få en hel del problem innan man hittat vägen. Dessa hästar kanske inte gjort någon liknande båge förr utan enbart gått som en LA:1-halvt igenom. Ina som jag tränat massa halvcirklar i förvänd med tycker inte det är konstigt alls att lämna väggen :)

      Radera
  2. Storleken på bågen är ju fortfarande av samma storlek som det var i gamla programmet så det är ju ingen skillnad på svårighet. Det är ju i så fall om man tycker det är svårt att rida serpentinbågar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu förstår jag inte riktigt vilken rörelse du tänker på? I gamla LA:3 reds den förvända galoppen i 3 serpentinbågar över hela ridbanan, men nu har den bytts ut till en förvänd halvcirkel. Jag anser att den nya vägen är bättre eftersom det var svårt att hitta bra rytm i serpentinbågarna eftersom man hade för mycket plats och för lite svängtvärning. Men bågen är ändå lättare än den i MsvC:1 eftersom man startar med halvt igenom från kortsidan istället för "tvär snett igenom" från långsidan. Sedan följer man väggen på slutet istället för att fortsätta svänga tvärt i den förvända galoppen och sedan byta varv.

      Radera