onsdag 26 september 2012

Kört med "en sista tävling" 2012....

Igår satt jag och sökte lite på tävlingar i slutet av denna termin (november, december) för att eventuellt lyckas pricka in ett litet avslut för min prinsessa för det mindre tävlingsrika året 2012. Dock upptäckte jag att de flesta anmälningar ser ut så här...:





2 kommentarer:

  1. Är det inte lite tidigt att "tänka" på att tävla redan i slutet av den här säsongen?!!!

    Hon har ju stått grymt länge... Och just när de står så blir de stela i leder och sånt och det tar tid innan de är igång helt.
    Tycker det är skumt att du redan galopperar :-O

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej "Anonym".

      Jag har i ett eget inlägg förklarat hur Inas igångsättning ser ut. Det kan sammanfattas med att hon absolut inte är stel då hon fick gå ute dygnet runt första månaden som helt frisk (och hage ensam hela dagarna månaden innan) och då inte stelnat ståendes i en box. Jag är själv förvånad över hur mjuk hon är i kroppen! Det var STRÄCKSENAN som var skadad vilket gör att igångsättningen inte alls är likadan som för de andra senorna. När hon är helt igång kommer hon kunna ridas helt normalt i alla gångarter och träning. I Inas fall var det sårskadan som tog längre tid att läka än senan.

      Jag fick direktivet att sätta igång Ina helt och efter skrittperioden så fick jag känna av hur hon kändes och börja med både trav- och galoppjobb. Hon går otroligt bra och visar inte en uns av stelhet någonstans. Hon har nyligen fått börja galoppera lite lätt, men extremt kort!

      Om du tror att jag skulle sätta igång min häst hårdare än vad hon klarar av och vad jag fått instruktion om, så är du helt ute och cyklar! Inas skada och rehabilitering har varit otroligt jobbigt rent psykiskt både hos mig och henne och jag har varit förtvilad, bitter, ledsen och gråtit många dagar och nätter under denna period. Jag har verkligen gjort ALLT för att hon skulle bli bra igen!! Att någon utomstående som inte ens skriver sitt namn sedan kommer och anklagar mig via internet att hennes igångsättning är för hård blir nästan för mycket...

      Radera