Här kommer receptet på LCHF-pizzan jag lagade häromdagen som blev riktigt lyckad!
Det var nog den snabbaste pizzan jag någonsin tillagat....
Botten:
4 ägg
1,5 dl grädde (jag tog lätt matlagningsgrädde)
2 msk fiberhusk (jag tog 3 msk fullkornsdinkelmjöl)
100 gram riven ost
Salt (jag tog ca ½ msk)
Fyllning:
Egentligen valfri, men jag tog följande som blev supergott!;
Tomatpuré, tunt lager
Pärsons kalkon
Ananasbitar
Olivtärningar
Mozzarella
Ca 100 gram riven ost
Rikligt med oregano
1) Vispa alla botten-ingredienser förutom osten med en elvisp. Rör i osten och låt stå ca 5 min.
2) Häll ut smeten på en plåt med kanter med bakplåtspapper underst och grädda ca 10-15 min 175 grader.
3) När bottnen är klar lägger du på din önskade fyllning och grädda pizzan i 250 grader högt upp i ugnen tills osten smält ordentligt.
Man blir otroligt mätt på en bit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar