onsdag 12 maj 2010

Första passet i linne för i år

Då var det avklarat. Årets första ridpass iklätt linne! Det betyder att det var VARMT idag! Hela 19 grader i skuggan var det ett tag...

Ina fick, som enligt planeringen, vila idag. Hon såg f.ö. lite mör ut efter en dag i hagen. Värmeomslaget kan ju ta rätt hårt. Passade på att rycka hennes man som växt några meter på en månad... Så nu ser hon ut som en stilig dressyrhäst igen istället för en busponny :) Eller jo, när hoppgrejerna kommer på, hindrena åker fram, då ser hon faktiskt ut som en riktig söt ponny! Hon lär ju vara docksöt på lördag under hopptävlingen. Då kommer hon ju vara fullt tävlingsmunderad!

Majlis fick gå ett litet dressyrpass på banan. Inget jättelångt pga värmen, men effektivt arbete med mkt trav. Hon var SÅ fin idag! Även i galoppen slappnade hon av bra och var mjuk och fin i munnen. Idag klarade hon en sak som hon aldrig orkat med tidigare, nämligen att gå kvar mjuk i formen i galoppfattningen. Det är ett jättekliv framåt verkligen! Imorgon ska hon vila och på fredag skrittas, för att sen bli badad och putsad på från topp till tå! Båda fröknarna ska knoppas så de ser stilrena ut när vi beger oss ut bland folk ;D Jag har fortfarande inte bestämt dock vilka schabrak de ska ha. Båda har ju så bra färger (ljust brun och mörkbrun nästan svart) så de passar ju i nästan allt! Till Majlis funderar jag på mitt blåa m röd/vit kant + brodyr. Tror hon skulle vara supersnygg i de färgerna eftersom hon är så ljus... Jag kanske ska ha en omröstning här på bloggen?? Får fundera på det.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar