lördag 22 maj 2010

Tävlingsrapport, andra LA:n

Idag var jag och Ina iväg till Mälardalens RS och tävlade dressyr då. Det var första dressyrtävlingen på en månad! Vi började med att köra fel ett X antal gånger, men på telefon med sekretariatet så var det inga problem med tiden då de var väldigt långsamma i början. Går inte att beskriva det på något annat sätt då nr. 2 var inne på banan 33 min efter första start (!)... När vi till slut kom fram så sa de i sekretariatet att det var 3 strykningar innan mig som kommit in under morgonen, alltså sådana som inte fanns med på den definitiva startlistan på hemsidan igår kväll. I sådana fall så måste arrangören lägga in pauser och det sa de att de skulle göra också. Men tydligen så fungerade inte kommunikationen speciellt bra mellan sekr. --> framridning --> speaker i ridhuset, då när vi kommer till framridningen och personalen säger att "nr. 15 går in på banan nu" och jag är nr. 16... Så det var bara att gasa igång, trava något varv, galoppera något varv, sen iväg till ridhuset (långa sträckor mellan platserna, så det tog ett litet tag med). Summan blev alltså ca 2 minuters framridning. Tjohej! Men det var bara att gilla läget och köra på. Första programmet var en LB:3a. Ridhuset var som en ångbastu, man höll på att dö efter några sekunder... Underlaget var lite läskigt då det släppte lite här och var. Men Ina skötte sig ändå bra trots den überkorta framridningen. Hon hann ju inte ens bli lösgjord eller mjukna upp, så det kom lite som ryck i munnen från henne på vissa ställen i programmet. Det drar ju ner poängen som 17 tyvärr. Men 59% fick vi iaf, vilket var godkänt med tanke på förutsättningarna och omständigheterna.

Vi gick sen till sekr. och frågade vad som hände eg. och tydligen så hade speakern och framridningsperonalen kört på UTAN de tre pauserna. Inte konstigt att vi inte hann rida fram :S


Aja, inte mycket att gräma sig över. Vi vet redan att Ina kan få fina poäng i LB:3. Sist på Jälla fick hon nästan 66%. Så det var bara att ladda om inför LA:n. Det var så underbart väder; sol med lite blåst, vilket gjorde att insekterna inte kunde stanna :) Så Catrine och jag la oss på varsina täcken/kläder bredvid transporten så låg vi och vilade/solade och kollade Ina samtidigt. Ina tyckte för övrig om sällskapet :) Detta var första gången hon fick stå i transporten en längre stund (3h) mellan två klasser. De flesta hästar brukar ju sova lite, men inte Ina. Nej, det fanns alldeles för mycket intressanta saker att hålla koll på. Ett sött litet svart huvud hängde utanför trailern titt som tätt för att kolla läget :) Många hästar brukar ju också bli lite dåsiga och trötta av att stå i transporten. Åter igen: Inte Ina. Hon hade istället LADDAT. Superpigg och alert när vi tog ut henne.


LA:3:an som var Inas andra LA-start, gick jättebra! Hon var jättefin, pigg och glad på framridningen och nu fick vi mer än 2 min på oss. Hon har ju precis börjat få lite kläm på skäkelvikningar och förvända håller hon på att lära sig. I programmet så spände hon till ibland, men kändes ändå riktigt fin och medgörlig! Vi fick blandat från 4-7 på poängskalan med bl.a. en 7:a på andra skänkelvikningen (som är jättetvär) och en 6:a på de förvända serpentinbågarna (vänstergaloppen)! Hon har blivit så mkt starkare i förvända trots att jag knappt tränat det med henne :) I höger, som fortfarande är svårt för henne i kroppen, råkade hon byta i fram i sista bågen. Men med tanke på det utb.stadiet hon är i så har hon all rätt att INTE orka med alla såna där konster än så länge. Nej, jag var jättenöjd med henne i LA:n även fast jag visste att vi inte skulle få några toppoäng. Men vi skrapade ändå ihop 57,4% vilket vi var mycket nöjda med och kunde äntligen (kl 17) åka hem :)

Idag var det rätt många som kom fram och sa att de tyckte Ina var jättefin :D Och när hon bytte i fram i förvända så var det tydligen hela skocken uppe på läktaren som sa "neeejj", som om vi rev ett hinder i en jätteviktig omhoppning. Det betyder nog att vi hade publiken med oss! Hon är en liten stjärna, lilla Ina! Iaf i mina ögon <3

Filmer kommer imorgon. I veckan kommer även hoppträningsfilmen ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar